1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Knisperige Uientaart

Knisperige Uientaart

Door: edda_m

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2004

Ingrediënten 4 personen



1 pak diepvries filodeeg
3 rode uien
300ml creme fraiche
boter of olie
zout en peper uit de molen


Verder heb je nodig


Bakblik, bakpapier


Heerlijk flinterdunne uientaart voor bij de lunch, borrel, voorgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ca 200?. Ontdooi het filodeeg (zie verpakking)

Bereidingswijze

Bedek de bakplaat met bakpapier. Bedek de bakplaat vervolgend met eerste laag filodeeg. Hier komt natuurlijk een beetje knippen en plakken (met water)bij te pas omdat je bakblik groter is dan de deeglapjes. Voor je de volgende laag filo deeg erop maakt, bestrijk je de eerste met een beetje gesmolgen boter of olie.
Zorg dat bij de verschillende deeg laagjes de plaknaden niet telkens op de zelfde plek komen. Bouw op deze manier ongeveer 4 lagen op.
Snipper de uien fijn en meng ze met de creme fraiche en zout en peper uit de molen. Spreid het uienmengsel als een heel dun laagje over het deeg uit.
Bak in ca 25 minuten knisperig goudbruin ...

Serveertip

Zowel koud als lauw heerlijk.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top