Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004

Deze heerlijke kalfslapjes zijn een echt feestgerecht. Heel zacht van smaak. Dat lust iedereen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfslapjes - 50 gram boter - 1 dl witte wijn - 1 dl slagroom - 2 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 8 kerstomaatjes - 1 afgestreken eetlepel bloem - 2 theelepels gedroogde tijm of 1 takje verse tijm - 1 afgestreken eetlepel milde paprikapoeder - peper, zout - 1 kruidenbouillontablet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit de boter en bak hierin de kalfslapjes snel rondom bruin. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook en bak deze even mee met het vlees. Ontvel de tomaatjes en voeg deze ook bij het vlees. Heel even meebakken. Strooi de bloem en de paprikapoeder over het vlees etc. en roer alles goed door. Giet de wijn erover. Voeg de tijm toe en de verkruimelde bouillontablet.

Bereidingswijze

Laat de lapjes in plm. 1 1/2 uur in een gesloten pan gaar sudderen. Haal het vlees even uit de pan. Doe de slagroom erbij en breng alles aan de kook tot de saus iets dikker wordt. Dien het vlees op met de saus. Heerlijk!

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen, spruitjes, snijbonen etc.

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 18-10-2012

Neem hem mee. Dank je wel

marcdepester avatar
marcdepester 20-12-2004

Kan alleen maar lekker zijn Petra, deze nemen we mee naar Antwerpen...Thx !

deonart avatar
deonart 15-10-2004

lijk me lekker, bedankt! Deon

novemberrain18 avatar
novemberrain18 04-10-2004

Ik neem het mee, het lijkt mij een ontzettend lekker gerecht, ziet er heel proffesioneel uit, je hoort het wel hoe het gesmaakt heeft!!! Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten