1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslapjes - 50 gram boter - 1 dl witte wijn - 1 dl slagroom - 2 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 8 kerstomaatjes - 1 afgestreken eetlepel bloem - 2 theelepels gedroogde tijm of 1 takje verse tijm - 1 afgestreken eetlepel milde paprikapoeder - peper, zout - 1 kruidenbouillontablet


Kalfsvlees in romige witte wijnsaus
Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

Deze heerlijke kalfslapjes zijn een echt feestgerecht. Heel zacht van smaak. Dat lust iedereen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter en bak hierin de kalfslapjes snel rondom bruin. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook en bak deze even mee met het vlees. Ontvel de tomaatjes en voeg deze ook bij het vlees. Heel even meebakken. Strooi de bloem en de paprikapoeder over het vlees etc. en roer alles goed door. Giet de wijn erover. Voeg de tijm toe en de verkruimelde bouillontablet.

Bereidingswijze

Laat de lapjes in plm. 1 1/2 uur in een gesloten pan gaar sudderen. Haal het vlees even uit de pan. Doe de slagroom erbij en breng alles aan de kook tot de saus iets dikker wordt. Dien het vlees op met de saus. Heerlijk!

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen, spruitjes, snijbonen etc.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top