Baked Alaska, IJstaart

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004
  • Baked Alaska, IJstaart

    Baked Alaska, IJstaart

    Baked Alaska, IJstaart

  • Baked Alaska, IJstaart

    Baked Alaska, IJstaart

    Baked Alaska, IJstaart

IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!!

Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten

En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 8 dungesneden plakken cake

  • 12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille

  • 1 borrelglaasje sinaasappellikeur

  • wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik

  • 4 eiwitten

  • 150 gram suiker

  • sap van 1/2 citroen om te ontvetten

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, mengkom, mixer, ijslepel, diepvries, oven, ovale ovenschaal

Bereidingswijze


  • Leg 3 plakken cake in de lengte op de ovale schaal

  • Besprenkel de plakken cake met de likeur en verdeel hierop de bollen ijs en de stukjes fruit

  • Druk het gelijk een beetje in de ovale vorm

  • Dek het af met de overige plakken cake en besprenkel ze met de rest van de likeur

  • Laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen

  • Maak de mengkom en de kloppers van de mixer vetvrij met wat citroensap

  • Klop de eiwitten

  • Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende de suiker er aan toevoegen

  • Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is

  • De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen

  • Deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een spuitzak met een gekarteld spuitje

  • Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik

  • De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250 graden)

  • Zet de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten

  • De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 23-08-2016

Ik had nog nooit van baked Alaska gehoord, maar het lijkt me heerlijk. Dankjewel voor het recept

MMMK avatar
MMMK 22-06-2013

* 8-10 minuten onder de hete grill is misschien een vergissing? Zijn het seconden, dan heb je meer kans op succes. Blijf er maar bij staan. Dan heb je inderdaad een mooi exemplaar, en het kan gerust met eiwit in de vriezer.

Tiza avatar
Tiza 18-12-2012

Ik zou niet de taart met eiwit weer in de vriezer zetten (of j moet een lege en grote vriezer hebben). Verder een goed recept. :) Heel lekker is ook om geraspte kokos over de merengue strooien voordat je het bakt. Mijn moeder maakte vroeger kokostaart met gewone bodem en dan een créme patissier waarin de melk eerst met kokos was verwarmd en dan geseefd. Merengue eroverheen met kokos en dan de oven in. Was onze favoriete taart!

karin11213 avatar
karin11213 08-12-2012

ziet er lekker uit, hoop dat het makkelijk te maken is. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin

jentje1 avatar
jentje1 09-11-2004

Ik heb nog een paar recepten van je meegenomen zoals deze ijstaart en de hartige taart.Echt een zondagse maaltijd.bedankt en groetjes Jennie

waterman_e avatar
waterman_e 05-10-2004

Hoi ik heb jouw recept meegenomen hoor. Ziet er heerlijk uit. Je kunt er ook een berg van maken met in het midden op de top een halve eierschaal gevuld met sterke drank. Die steek je dan aan. Het is dan de vesuvius. Ook heel erg feestelijk. Groeten. Dora

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten