
8 dungesneden plakken cake
12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille
1 borrelglaasje sinaasappellikeur
wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik
4 eiwitten
150 gram suiker
sap van 1/2 citroen om te ontvetten
Snijplank, mes, mengkom, mixer, ijslepel, diepvries, oven, ovale ovenschaal
IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!!
Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten
En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.
Leg 3 plakken cake in de lengte op de ovale schaal
Besprenkel de plakken cake met de likeur en verdeel hierop de bollen ijs en de stukjes fruit
Druk het gelijk een beetje in de ovale vorm
Dek het af met de overige plakken cake en besprenkel ze met de rest van de likeur
Laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen
Maak de mengkom en de kloppers van de mixer vetvrij met wat citroensap
Klop de eiwitten
Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende de suiker er aan toevoegen
Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is
De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen
Deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een spuitzak met een gekarteld spuitje
Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik
De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250 graden)
Zet de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten
De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden
poebeerr 23-08-2016
Ik had nog nooit van baked Alaska gehoord, maar het lijkt me heerlijk. Dankjewel voor het recept
MMMK 22-06-2013
* 8-10 minuten onder de hete grill is misschien een vergissing? Zijn het seconden, dan heb je meer kans op succes. Blijf er maar bij staan. Dan heb je inderdaad een mooi exemplaar, en het kan gerust met eiwit in de vriezer.
Tiza 18-12-2012
Ik zou niet de taart met eiwit weer in de vriezer zetten (of j moet een lege en grote vriezer hebben). Verder een goed recept. Heel lekker is ook om geraspte kokos over de merengue strooien voordat je het bakt. Mijn moeder maakte vroeger kokostaart met gewone bodem en dan een créme patissier waarin de melk eerst met kokos was verwarmd en dan geseefd. Merengue eroverheen met kokos en dan de oven in. Was onze favoriete taart!
karin11213 08-12-2012
ziet er lekker uit, hoop dat het makkelijk te maken is. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin
jentje1 09-11-2004
Ik heb nog een paar recepten van je meegenomen zoals deze ijstaart en de hartige taart.Echt een zondagse maaltijd.bedankt en groetjes Jennie