Oosterse hartige taart

  • Aziatisch, Buffet
  • 30-60 min.
  • Oosterse hartige taart

    Oosterse hartige taart

    Oosterse hartige taart

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6-8 plakjes bladerdeeg - 400 gram Oosterse roerbakgroenten - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 gram rundergehakt - 3 eetlepels seroendeng - 1 zakje bamigroenten met kruiden (Conimex) - 3 eieren - 1 dl room of melk - peper, zout - 2 eetlepels ketjap manis - 1 flinke theelepel sambal - 1 eetlepel (roerbak)olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 399,02 kcal
Koolhydraten 27,78 g
Eiwitten 16,97 g
Vetten 23,29 g

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Pel en snipper de ui en de knoflook. Week de bamigroenten volgens de aanwijzing op het zakje. Verwarm de oven voor op 200gr.C. Verhit de olie. Bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt gaar is. Doe de roerbakgroenten erbij en bak deze mee tot ze beetgaar zijn ( 5 minuten). Voeg de geweekte bamigroenten toe en bak deze ook even mee. Maak de groenten op smaak met peper, zout, ketjap en sambal. Klop de eieren los met de room of melk.

Bereidingswijze

Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar met wat water en prik hier en daar even in met een vork. Strooi de seroendeng over de bodem. Verdeel de groenten over de taart en giet het eiermengsel erover. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in plm.20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Heerlijk met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten