1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Carpaccio van Courgette en Tomaat

Carpaccio van Courgette en Tomaat

Door: sonja13091976

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004

Ingrediënten 4 personen



2 middelgrote courgettes
4 el olijfolie extra vierge
4 el Balsamico azijn
1 el honing
1 handje gepelde pistachenootjes
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
2 stevige ontvelde tomaten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 el fijngesneden basilicum


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, kaasschaaf, 4 platte borden


Vegetarisch voorgerecht dat er erg feestelijk uitziet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De tomaten ontvellen:
Snijd met een scherp mesje een kruisje aan de bovenzijde van de tomaat
Met een puntig mesje de aanzet van het kroontje verwijderen
Dan de tomaat even in een pan met kokend water leggen
Eruit scheppen en in ijskoud water late schikken
De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen

Bereidingswijze


Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf met een kaasschaaf mooie, dunne, lange plakken
Snijd de ontvelde tomaten ook in dunne plakjes
Verdeel de plakken courgette dakpansgewijs over de borden en verdeel de tomaatplakken op de rand van het bord
Maak een dressing van de olijfolie, honing en balsamico azijn
Breng de dressing op smaak met peper en zout
Bestrijk de carpaccio van courgette met de dressing en bestrooi met parmezaanse kaas, gepelde pistachenootjes en fijngesneden basilicum
Maal op het laatst wat versgemalen zwarte peper over de courgette carpaccio en bestrooi het nog met een snufje zeezout
Laat dit ongeveer 15 minuten afgedekt met plasticfolie marineren en dan op kamertemperatuur serveren




Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top