1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pommes duchesse

Pommes duchesse

Door: hobbykok34

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004

Ingrediënten 4 personen


* 500 g kruimige aardappelen, geschild
* 3 eetlepels boter
* zout en (versgemalen) peper
* nootmuskaat, versgeraspt
* 1 ei
* 3 eidooiers


Verder heb je nodig


* spuitzak
* bakpapier
* mixer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Stamp de aardappelen tot puree, klop er met de handmixer de boter door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop er op laag vuur het hele ei en 2 van de eidooiers door. Doe de puree in de spuitzak. Spuit met een tussenruimte van 3 centimeter met een draaiende beweging rozetten puree op de bakplaat.
Roer de laatste eidooier los met een paar druppels melk en bestrijk hiermee de rozetten.
Bak de rozetten in ongeveer 12 minuten goudgeel.

Serveertip

Voor de variatie kun je aan de puree 1 eetlepel heel fijn gehakte kruiden, 1 eetlepel paprikapoeder of kerrie of 2 eetlepels heel fijn geraspte belegen kaas toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top