1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Marmitako

Marmitako

Door: defrens

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2004

Ingrediënten 4 personen


? 5 eetlepels olijfolie
? 2 grote uien, gesnipperd
? 3 teentjes knoflook, fijngehakt
? 2 groene paprika's, in kleine blokjes
? 1 eetlepel pikante paprikapoeder
? 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
? 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
? 750 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl), in blokjes
? 100 ml droge sherry
? 1 visbouillontablet, verkruimeld
? 4 tonijnsteaks



Stoofschotel met tonijn en paprika

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 31 g
vet 16 g - koolhydraten 44 g
Bron
AllerHande 10 2004



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top