kipburgertje met ananas dadelsalsa

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
kipfilet of kippedijen 500 gr
kruiden als sambal, knoflook, zout en peper, eventueel wat groen, zoals peterselie en of koriander.
verse ananas, een paar dadels, bosuitjes, koriander, spaans pepertje.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij het kip in fijne stukjes of maal het in de keukemachine tot een grove massa.
meng de kruiden erdoor en laat dit een aantal uur intrekken.

Voor de ananas salsa snij maak je de ananas schoon en snijd dit in kleine stukjes, de dadels snij je ook fijn.
Het pepertje kan je met zaad erin doen of zonder, met is aan te raden om het geheel net een lekker pittig smaakje te geven.
De bosuitjes in fijne ringetjes snijden en alles met elkaar mengen.

Bereidingswijze

het kippegehakt in kleine balletjes vormen en bakken in een diepe koekepan met een flinke laag olie, het balletje zakt vanzelf in tot een burgertje en als het bruin is laat het los van de bodem van de pan, dan draaien en de andere kant bakken tot deze bruin is.
de burgertjes ff laten uitlekken op keukenpapier, je kunt ze warm houden in de oven of vlak voor gebruik ff oppiepen in de oven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

navana75 avatar
navana75

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten