kipburgertje met ananas dadelsalsa

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
kipfilet of kippedijen 500 gr
kruiden als sambal, knoflook, zout en peper, eventueel wat groen, zoals peterselie en of koriander.
verse ananas, een paar dadels, bosuitjes, koriander, spaans pepertje.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij het kip in fijne stukjes of maal het in de keukemachine tot een grove massa.
meng de kruiden erdoor en laat dit een aantal uur intrekken.

Voor de ananas salsa snij maak je de ananas schoon en snijd dit in kleine stukjes, de dadels snij je ook fijn.
Het pepertje kan je met zaad erin doen of zonder, met is aan te raden om het geheel net een lekker pittig smaakje te geven.
De bosuitjes in fijne ringetjes snijden en alles met elkaar mengen.

Bereidingswijze

het kippegehakt in kleine balletjes vormen en bakken in een diepe koekepan met een flinke laag olie, het balletje zakt vanzelf in tot een burgertje en als het bruin is laat het los van de bodem van de pan, dan draaien en de andere kant bakken tot deze bruin is.
de burgertjes ff laten uitlekken op keukenpapier, je kunt ze warm houden in de oven of vlak voor gebruik ff oppiepen in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten