1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Hamlappen met oosterse perziksaus

Hamlappen met oosterse perziksaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2004

Ingrediënten 4 personen


? 4 Hamlappen (dunne a 100 g)
? 1 kleine ui
? 1 blik perziken (op sap a 410 ml)
? 4 eetlepels olie
? ? eetlepel gemberwortel (fijngeraspt)
? 1 theelepel komijnzaad
? ? theelepel kaneel
? 1 eetlepel tomatenpuree
? snufje zout
? snufje peper


Verder heb je nodig


* zeef
* keukenpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op. Snijd de vruchten in kleine blokjes. Dep de Hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de ui ? 3 minuten met het komijnzaad, de gember, de kaneel en de tomatenpuree. Voeg de perzikblokjes en het -sap aan het uienmengsel toe en laat de saus ? 15 minuten zachtjes koken. Verhit de grillpan en grill hierin de Hamlappen in ? 8 minuten goudbruin en gaar.
Breng de perziksaus op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met couscous of rijst en gemengde groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top