1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Beenham met bonen uit de oven

Beenham met bonen uit de oven

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2004

Ingrediënten 4 personen


? 1 Beenham (a 500 g)
? 100 g spekreepjes (gerookte)
? 2 uien (in dunne partjes)
? 1 teentje knoflook (gesnipperd)
? 250 g soepgroenten (boeren)
? 1 pot witte bonen (in tomatensaus a 720 g)
? 1 takje rozemarijn
? 2 takjes tijm
? 1 dl witte wijn (droge)
? 40 g kruidenboter (zachte)
? snufje zout
? snufje peper


Verder heb je nodig


* ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes uit in 1 eetl. boter. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten mee. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe.
Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter.
Braad het geheel in ? 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top