hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 aardappelen,100gr magere pekelspek,zout,3 zure appels,3 zoete appels,30gr margarine,1 1/2 dl melk,6dl water.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

schil de appels en aardappelen en snijd ze in vieren.

Bereidingswijze

doe het water met de pekelspek in de pan breng dit aan de kook.
zet de vlam klein laat dit 45min. zachtjes doorkoken.doe de aardappelen,appels en zout bij de pekelspek laat dit zachtjes doorkoken.haal het spek uit de pan en snijd deze in kleine blokjes.giet alles af.
stamp alles door elkaar voeg de margarine toe.roer de melk er doorheen tot deze lekker smeuig is.
zet de stamppot op het vuur en roer tot deze lekker warm is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slagroompunt avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten