Oosterse kerrie pasteitjes van Winny Fred

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Dit kan gegeten worden als tussendoor of als lunch hapje, maar ook bij de rijsttafel is het erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 hard gekookte eieren (gepeld en in plakjes gesneden), kerrie kruiden (bijv. stuk van een blok besengek van koningsvogel), ui (gesnipperd), wat sambal, knoflook (gesnipperd), suiker, tamarinde water, zout, halve pond kalfsvlees (heel dun op de draad gesneden), een dun steeltje prei (kleingesneden), 1 cm santen, bladerdeeg,
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng besengek, uien, knoflook, sambal, suiker, tamarinde water, zout door elkaar.

Bereidingswijze

Roerbak het kalfsvlees in zonnebloemolie. bak de prei en de kruidenmengsel zachtjes mee. Doe de santen erbij en een beetje vocht. Laat het vocht indrogen.

Haal de olie met keukenpapier of een lepel eruit (houd de pan schuin).

Plaats op elke vierkantje bladerdeeg een pakketje met het vleesmengsel en een partje ei. Dichtplakken met een mengsel van geklopt eiwit en 1 tl water. Bovenkant besmeren met geklopt eigeel. 15 min in hete oven gaar maken.

Serveertip

Lekker met Indisch zuur.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tropenkeuken avatar
tropenkeuken

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten