Oosterse kerrie pasteitjes van Winny Fred
- Indonesisch, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Dit kan gegeten worden als tussendoor of als lunch hapje, maar ook bij de rijsttafel is het erg lekker.
Ingrediënten
2 hard gekookte eieren (gepeld en in plakjes gesneden), kerrie kruiden (bijv. stuk van een blok besengek van koningsvogel), ui (gesnipperd), wat sambal, knoflook (gesnipperd), suiker, tamarinde water, zout, halve pond kalfsvlees (heel dun op de draad gesneden), een dun steeltje prei (kleingesneden), 1 cm santen, bladerdeeg,Voorbereiding
Meng besengek, uien, knoflook, sambal, suiker, tamarinde water, zout door elkaar.
Bereidingswijze
Roerbak het kalfsvlees in zonnebloemolie. bak de prei en de kruidenmengsel zachtjes mee. Doe de santen erbij en een beetje vocht. Laat het vocht indrogen.
Haal de olie met keukenpapier of een lepel eruit (houd de pan schuin).
Plaats op elke vierkantje bladerdeeg een pakketje met het vleesmengsel en een partje ei. Dichtplakken met een mengsel van geklopt eiwit en 1 tl water. Bovenkant besmeren met geklopt eigeel. 15 min in hete oven gaar maken.
Serveertip
Lekker met Indisch zuur.