1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Fessendjan

Fessendjan

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-09-2004

Ingrediënten


8 drumsticks
50 gram walnoten
2 eetlepels granaatappelpuree
1 ui
eventueel een beetje suiker
3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree


Verder heb je nodig


Koekenpan, braadpan


Lekkere Iraanse kipdrumsticks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de walnoten lichtjes in een pan zodat ze krokant blijven.
Benodigdheden:
8 drumsticks
50 gram walnoten
2 eetlepels granaatappelpuree
1 ui
eventueel een beetje suiker
3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree

Let op want walnoten branden zeer snel aan.
Ontvel en kruid de drumsticks met zout en veel peper. Eventueel ook met kipkruiden.
Snipper de ui.
Je fruit de ui lichtjes in een diepe pan.


Bereidingswijze

Voeg de drumsticks erbij en bak deze op zeer hoog vuur totdat de buitenkant licht bruin gebakken is en de kip half gaar is.



Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree er aan toe samen met de granaatappelpuree.

De saus mag niet uitdrogen, voeg eventueel meer water toe.
Gebruik niet teveel granaatappelpuree anders wordt het te zuur. Je kan dan wel eventueel nog wat suiker toevoegen.

Laat de drumsticks gedurende 20 minuten op laag vuurt sudderen, voeg er de gebakken walnoten aan toe en laat opnieuw 20 minuten sudderen. In het begin ziet alles zeer rood van de tomaten. Na een tijdje wordt de saus vanzelf bruin en dan is bij klaar!


Serveertip

N.B. Granaatappelpuree kan je bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen.

Serveren met rijst en een zoete groentesalade naar eigen keus.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top