1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. tempura

tempura

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2004

Ingrediënten


Zelfrijzend bakmeel,spa rood, groenten in stukjes of roosjes ( wat erg lekker is bosui, paprika, broccoli ), plantaardige olie.
voor de dip: ketjap, sambal manis, tomatenketchup, honing, vietnamese saus.


Verder heb je nodig


Wok


Gefrituurde groenten in een knapperig huisje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was alle groenten en snij ze in stukjes of roosjes. maak de dip klaar door alles door elkaar te gooien.

Bereidingswijze

Meng de spa met het bakmeel en maak er een dik papje van. doe schone olie in een wok, ongeveer 5 centimeter en laat het goed heet worden. ( na ongeveer 7 minuten is het heet zat ) dip de stukjes groente door het papje en laat het zachtjes in de wok glijden. verspreid ze goed zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. doe er ongeveer 4 a 5 per keer en laat ze bruin bakken, dus draai ze ook af en toe even om. laten uitlekken op keukenpapier! tip: doe het niet in je frituurpan, het vet is meteen erg vies. in een wok is het iets gevaarlijker, blijf er bij staan en houd kinderen uit de buurt!! dan is er niks aan de hand.

Serveertip

Natuurlijk is dit oosterse gerechtje het lekkerst als je het met stokjes eet!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mcflurrie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mcflurrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top