berner vlechtbrood

  • Wereld, Brood
  • 20-30 min.

Een lekker brood voor op een zondagse ontbijttafel

Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg tarwebloem.
2 tl zout.
40 gr gist.
1 tl suiker.
150 gr boter.
1 ei.
5,5 dl melk.
1 ei of eidooier om te bestrijken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom bakblik

Bereidingswijze

Bloem en zout in een kom mengen. de gist met de suiker mengen. de boter smelten, de koude melk erbij gieten en het geklopte ei en het gistmengsel erdoor roeren. bij de bloem gieten en alles tot een glad, soepel deeg kneden. afgedekt op een warme plaats tot de dubbele omvang laten rijzen.
nogmaals kort kneden en het deeg tot twee ca 60 cm lange rollen vormen.
deze kruiselings over elkaar leggen en er een vlecht van maken, waarbij de bovenste streng rechts met de streng lingsonder gekruist wordt en omgekeerd.
de vlecht op een licht ingevet bakblik leggen en nogmaals 20-30 minuten afgedekt laten rijzen.
daarna minstens 30 minuten op een koude plaats laten staan.
met ei of eidooier bestrijken en in de voorverwarmde oven op 200 graden in 50 tot 60 minuten gaar bakken.
tip: de aangegeven hoeveelheden zijn genoeg voor een vrij groot vlechtbrood je kunt daaruit ook twee kleinere vlechtbroden maken de baktijd bedraagt dan ongeveer 40 minuten.

Serveertip

Dit brood smaakt heerlijk met zelf gemaakte jam of honing.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjef03 avatar
sjef03

Doorsturen

Home Recepten