Zelf mayonaise maken
- Saus/dressing
- 0-10 min.
Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2320,25 kcal |
Koolhydraten | 0,38 g |
Eiwitten | 3,21 g |
Vetten | 255,97 g |
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.
Serveertip
Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.