Zelf mayonaise maken

  • Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-09-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.

Serveertip

Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.

Laatste reacties

Pevano avatar
Pevano 03-03-2013

de zout pas op het eind toevoegen, als je het aan het begin toevoegt worden de eidooiers dun.

rvlonk avatar
rvlonk 01-11-2011

hoe maak je hem dikker het lijkt net water

andrea avatar
andrea 29-09-2004

Mijn ervaring is dat bij gebruik van olijfolie de mayonaise bitter wordt, en daardoor dus absoluut niet lekker.

dengroenen avatar
dengroenen 29-09-2004

Ik denk dat u niet veel succes zult hebben met u mayonaise wie mag er nu mayonaise van olijfolie ??? zeker geen kinderen en ook geen normale mensen, mayonaise wordt van alle olieen gemaakt maar niet van olijfolie weggens de te sterke smaak, in vinaigrettes is dit allemaal ok daar deze smaak word dan verdoeseld door de grote hoeveelheid azijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten