Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Crepe Suzette

Crepe Suzette

Door: ghislaine1941

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor de crepes
- 120 gram bloem
- snufje zout
- 30 gram suiker
- 2 eieren
- 3 dl melk
- 60 gram boter.
Om te Bakken
- olijfolie
Voor de Vulling
- 60 gram boter
- 60 gram suiker
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 2 eetlepels rodebessengelei
- 2 eetlepels oranjemarmelade.
Voor de siroop
- 4 a 5 eetlepels Grand Marnier
- 4 a 5 eetlepels Cognac.


Verder heb je nodig


Een kom, een garde en een Koekenpan.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.
Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen
Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.

Bereidingswijze

Verhit de olie, bak de crepes aan de onderkant goudgeel, keer ze om en bak de ander kant.
Neem elk flensje uit de pan en leg het op een bord. Bak zo ongeveer 8 a 10 crepes tot
het beslag volledig opgebruikt is.
Roer de boter zacht met de suiker voeg van de vruchten de geraspte schillen en 4 eetlepels
sap toe, dan de gelei en de marmelade. Spreid dit mengsel uit over de crepes en rol zo op
of vouw ze in vieren. Verwarm voldoende likeur en cognac om de boden van een pan te bedekken
Doe er dan zoveel crepes tegelijk in als mogelijk en maak ze warm.

Serveertip

Serveren.
Steek de likeur in de pan aan en serveer meteen. Ga zo voort tot alle flensjes zijn verwarmd.
Geef er slagroom bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top