Funchi

  • Antiliaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-2004
  • Funchi

    Funchi

    Funchi

Op smulweb staan aan enkele recepten voor funchi, toch wilde ik de mijne er
ook bij zetten voor wat extra informatie. Je hebt namelijk haast altijd wel
funchi over. Opwarmen de volgende dag is dan niet zo lekker. Wat dan op Aruba
vaak gedaan wordt is de funchi in plakken snijden, en dan net als gebakken
aardappelen in de boter krokant bakken. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel boter

8 dl water

zout

200 gram geel maismeel. Let wel op dat je niet de hele fijne soort hebt, dit
is maisbloem en wordt gebruikt om te bakken. De grove soort, maisgriesmeel
wordt gebruikt voor de funchi. In Italiaanse winkels noemen ze het polenta.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de boter en zout (naar smaak). Voeg al
roerend beetje bij beetje het maismeel toe. Zorg dat het mengsel aan de kook
blijft. Kook de funchi al roerend in ca. 10 minuten tot een heel dikke brei.
Goed blijven roeren! Schep de funchi op een natgemaakt diep bord en leg er een natgemaakt plat bord op. Keer ze samen en verwijder het diepe bord.
Laat de funchi iets afkoelen (en opstijven) en snijd hem dan in punten.

Serveertip

Lekker bij allerlei soorten stoofpotten, vis en vleesgerechten en natuurlijk bij yamsalade en spareribs crijo-jo, waarvan je de recepten op mijn pagina kunt vinden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten