Gebraden runderrollade met rode wijnsaus
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-09-2004
Bron: www.C1000.nl
Ingrediënten 4 personen
750 g runderrollade, op kamertemperatuurpeper, zout
40 g boter
1 el olie
50 g gerookte spekreepjes (C1000 Vers)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 g winterwortel, grof gehakt
2 1/2 dl rode wijn (bijv. Canaletto Primitivo)
2 dl rundvleesbouillon (v.e. tablet)
1 kruidnagel
1 laurierblad
1 el tijm geknipt (C1000 Vers)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 423,50 kcal |
Koolhydraten | 7,30 g |
Eiwitten | 46,24 g |
Vetten | 17,94 g |
Bereidingswijze
Dep de rollade met keukenpapier droog. Bestrooi hem met peper en zout naar smaak.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin aan. Neem hem uit de pan en bak de spekreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan.
Bak de ui met de knoflook en de wortel al omscheppend 5 min. in het bakvet. Schenk de wijn en de bouillon erbij en voeg de kruidnagel, de laurier en de tijm toe. Breng alles aan de kook. Leg de rollade terug in de pan en braad hem met de deksel schuin op de pan in ? 45 min. gaar. Keer het vlees regelmatig. Voeg zonodig een beetje water toe.
Neem de rollade uit de pan en houd hem warm. Zeef de jus en druk het overtollige vocht eruit. Breng de jus met de spekreepjes aan de kook. Snijd de rollade in plakjes en serveer de jus erbij. Lekker met gekookte aardappelen en peultjes met mais.
Bron
C1000
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties