Gebraden runderrollade met rode wijnsaus

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2004



Bron: www.C1000.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g runderrollade, op kamertemperatuur
peper, zout
40 g boter
1 el olie
50 g gerookte spekreepjes (C1000 Vers)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 g winterwortel, grof gehakt
2 1/2 dl rode wijn (bijv. Canaletto Primitivo)
2 dl rundvleesbouillon (v.e. tablet)
1 kruidnagel
1 laurierblad
1 el tijm geknipt (C1000 Vers)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 423,50 kcal
Koolhydraten 7,30 g
Eiwitten 46,24 g
Vetten 17,94 g

Bereidingswijze

Dep de rollade met keukenpapier droog. Bestrooi hem met peper en zout naar smaak.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin aan. Neem hem uit de pan en bak de spekreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan.
Bak de ui met de knoflook en de wortel al omscheppend 5 min. in het bakvet. Schenk de wijn en de bouillon erbij en voeg de kruidnagel, de laurier en de tijm toe. Breng alles aan de kook. Leg de rollade terug in de pan en braad hem met de deksel schuin op de pan in ? 45 min. gaar. Keer het vlees regelmatig. Voeg zonodig een beetje water toe.
Neem de rollade uit de pan en houd hem warm. Zeef de jus en druk het overtollige vocht eruit. Breng de jus met de spekreepjes aan de kook. Snijd de rollade in plakjes en serveer de jus erbij. Lekker met gekookte aardappelen en peultjes met mais.

Bron

C1000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten