1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Jambalaya
  6. Jambalaya

Jambalaya

Door: hobbykok34

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-09-2004

Ingrediënten 4 personen


* 1 Pools worstje
* Kiprestjes, als je dat niet hebt neem wat rauwe kip
* 1 Plakje ham
* 2 Tl chilipoeder
* 1 Tl zout
* 1/2 Tl rode peper
* 1 Blik tomaten
* 1 Blokje bouillon
* 1 Kopje rijst
* 1 El tomatenpuree
* 1 Kopje uien
* 1/2 Kopje gesneden Californische peper (bell pepper)
* 1 Kopje selderij
* 1 Blaadje laurier
* 1 Tl thijm
* 1 Glas wijn
* Olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid de kip met de chilipoeder, rode peper en zout.

Bereidingswijze

Doe 1 tl. olijfolie in een koekenpan en bak de kip. Haal de kip uit de pan en bak nu het gesneden Poolse worstje en de ham bruin. Haal het vlees uit de pan en die het in een andere pan waar uiteindelijk alles in gaat. Bak in het overgebleven vet de groente en voeg de tomatenpuree toe. Voeg dan de wijn toe en laat dit wat inkoken. Doe de groente nu in de pan waar het vlees in zit. Doe de rijst, bouillon, laurierblad, thijm erbij en laat het 20 minuten op een laag pitje gaar worden.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top