Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas in mosterdsaus

Varkenshaas in mosterdsaus

Door: hobbykok34

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2004

Ingrediënten 2 personen


* 1 varkenshaasje van circa 250 g
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 2 eetl. olie of 30 g braadboter
* 1 flinke eetlepel mosterd
* 2 theel. fijngehakte dragon
(vers of diepvries) of
* 1 theel. gedroogde dragon
* 1 glas droge witte wijn of appelsap
* 3 eetl. creme fraiche
* zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


* braadpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie of de boter in de Braadpan. Bak het varkenshaasje rondom bruin en neem het uit de pan. Fruit de ui in het braadvet glazig en laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de mosterd en de dragon toe. Blus af met de wijn of het appelsap en roer er de creme fraiche door. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper. Leg het varkenshaasje terug in de pan en laat met het deksel op de pan op laag vuur in circa 15 minuten gaar stoven.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen of aardappelkoekjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top