1. Home
  2. Recepten
  3. Gepocheerde Zeeuwse oesters met Champagnesaus en Kaviaar

Gepocheerde Zeeuwse oesters met Champagnesaus en Kaviaar

  •  , Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2004

Ingrediënten 2 personen


12 Zeeuwse oesters * 3 eidooiers * 1 dl castric * 100 gram roomboter * pezo * cayennepeper * 2 dl geklopte slagroom * 3 dl champgane * 1 el cognac * 30 gram kaviaar.


Verder heb je nodig


Oestermesje * twee maten pannetjes * 1 pan met stoommandje * garde.


Geen woorden voor ......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Slagroom kloppen.
Oester openen en in de schelp laten liggen.
Boter laten smelten, de dooiers au bain marie opkloppen met de castric.
peper en zout toevoegen, evenals de geklopte slagroom.

Bereidingswijze

Doorkloppen tot deze mooi lobbig is.
Nu de champagne en de cognac toevoegen.
De oester 2 minuten stomen op 70 graden.

Serveertip

Verdelen over warme borden, saus op de oesters scheppen en garneren met kaviaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isis-osiris


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isis-osiris
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top