1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Appelbeignets

Appelbeignets

Door: femkemireille

  • Italiaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2004

Ingrediënten 8 personen


- 8 appels
- 4 eieren
- 50 gr bloem
- 50 gr boter
- 150 gr volle melk
- 50 gr basterdsuiker
- 50 gr poedersuiker
- frituurolie


Verder heb je nodig


* mengkom
* klein pannetje
* weegschaal
* appelboor
* snijplank
* mes
* keukenpapier


Fritelle di mele

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

# verwarm de frituurolie in de frituurpan
# schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor

Bereidingswijze

1 Klop de eieren los in een ruime kom. Smelt de boter in een klein pannetje en giet bij de eieren. Voeg er de melk, de bloem en de helft van de suiker aan toe. Klop dit mengsel tot een luchtig beslag.
2 Snijd de appels horizontaal in schijven van 1/2 cm dik. Strooi de rest van de suiker over de appelschijven.
3 Leg de appelschijven in het beslag. Haal er enkele uit en bak ze in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Opgelet: de frituurolie moet zeer heet zijn.
4 Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.

Serveertip

Bestrooi ze met de poedersuiker en dien onmiddellijk op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top