Weense Kip

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2004

Gepaneerde kip die ook heel vaak in Slovenie gegeten wordt

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kilo verschillende stukken kip, 2 flessen olie (reddy)kokosolie kan ook gebruikt worden het is neutraal van smaak en schijnt ook gezond te zijn, 3 eieren, meel, paneermeel, zout en peper, citroen, peterselie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
3 Diepe Soepborden, Keukenpapier, Schuimspaan, Grote wok, Langwerpige of Ovale Schaal

Voorbereiding

Kip schoonmaken eventueel vel eraf halen, zout en peper, eieren klutsen en zouten, meel en paneermeel in een bord doen

Bereidingswijze

Kipstukken door de meel, ei en op het laatst door de paneermeel halen. Probeer de kipstukken niet op en tegen elkaar aan te leggen. In wok ongeveer 1 1/2 a 2 fles(sen)zonnebloemolie(reddy) verhitten ongeveer op 180 graden. En per drie a vier laten bakken, het beste is dat het vuur niet te hoog wordt gezet, anders wordt de buitenkant gaar en de binnenkant blijft dan rauw, er moeten zich belletjes vormen in de olie. Indien klaar dan de kipstukken met schuimspaan er uit halen en even deppen met wat keukenpapier.


Serveertip

Leg de kipstukken op een mooie schaal en garneer ze met wat schijfjes citroen en peterselie. Lekker met gebakken aardappelen en peterselie, serveer hier bij een groene of gemengde(witte kool(kijk bij recept koolsalade balkan) , bruine bonen, bietjes) salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten