Toemis van tahoe, peultjes en tauge

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk is dit, vooral als de tauge en peultjes nog knappeig zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
tahu in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 knoflook gesnipperd, peultjes, tauge, sambal of rode pepers fijngesneden, stukje laos, trassi, bouillonblokje of bouillon, gembersiroop of een stukje gember, ketjap manis, citroensap, eventueel santen en eventueel een salamblad, eventueel ietsje suiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tahu, ui en knoflook bakken in olie. sambal, trasi en laos toevoegen. Even door laten bakken. Bouillon of water met bouillonblokje toevoegen. Peultjes erin doen. Toevoegen ketjap, citroen, gember, eventueel salam en santen met suiker en als laatste de tauge.

Serveertip

Heerlijk als groentegerecht bij rijst, maar ook lekker als een gerecht bij een uitgebreide rijsttafel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tropenkeuken avatar
tropenkeuken

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten