1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-09-2004

Ingrediënten


Een pakje(kant en klaar)vloeibare Satesaus van Knorr,
1 teentje knoflook geperst,
1 ui heel fijn gesnipperd,
1 grote theelepel Sambal Oelek,
Scheutje ketjap Manis,
Curry kruiden ketchup,
Gebakken/Gefrituurde uitjes.


Verder heb je nodig


Klein pannetje met anti-aanbaklaag


Hier ben ik dus heel eigenwijs in, luie Indo zoekt lekkere saus, saus was niet goed genoeg, dus ik heb er mijn eigen draai aan gegegeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui heel fijn snipperen
Knoflook pellen

Bereidingswijze

Doe de inhoud van het pakje in het pannetje,
Doe een scheut ketjap(1 eetlepel?) en een scheut (1/2 eetlepel?) Curry erbij (voordat de saus warm wordt dit ivm evtueel schiften),
Laat nu de saus langzaam warm worden.
Voeg de gesnipperde ui toe en pers de knoflook uit in de saus.
Voeg de sambal toe, de 'echte' Indo kan wel wat hebben dus doe dit naar eigen smaak!
Voeg vlak voor het opdienen ca. twee eetlepels gebakken uitjes toe.
En natuurlijk alles goed roeren.

Serveertip

Blijf wel van de saus proeven, jij moet tevreden zijn. De curry en de ketjap mogen niet overheersen! Je kunt beter wat extra toevoegen dan andersom!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van damutz


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van damutz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top