1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Scottish Stew

Scottish Stew

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2004

Ingrediënten 4 personen


-1 kg rundvlees van de schouder of schenkel
-2 el olie
-500 g aardappelen
-500 g uien
-500 g savooikool
-200 g wortels
-60 g vet spek (dobbelsteentjes)
-2 th lepels zout
-2 th lepels verse tijm
-2 el gehakte peterselie
-1 laurierblad
-3/4 liter vlees-of kippebouillon
-versgemalen witte peper



Erg voedzame stoofpot met kool en aardappelen uit Schotland (kan naar keuze met rund-of lamsvlees worden bereid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij het vlees in hapklare hapjes van 3 cm en bak in diverse porties kort aan in de olie
-aardappelen en uien schillen en in schijfjes snijden
-de buitenste bladeren van de savooikool verwijderen en de kool in dunne reepjes snijden
-de wortels evenzo in dunne schijfjes snijden

Bereidingswijze

-het spek uitbakken in de pan
-leg afwisselend aardappelen, uien, wortel, kool en vlees in lagen en bestrooi elke laag met zout, tijm en peterselie
-het laurierblaadje delen en ertussen steken
-de bouillon aan de rand erbij gieten en het oppervlak bestrooien met peper uit de molen
-deksel op de pan en de stoofpot op 180?C in de voorverwarmde oven 90 a 120 min zetten, tot het vlees zacht is

Serveertip

Tip: in de oven , door de gelijkmatige hitte wordt het gerecht het lekkerst; het kan uiteraard ook op het fornuis !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top