1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst

Door: orphan

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 pond kipfilet
scheut ketjap asin
theelepel massala
2 teentjes knoflook
peper
1theelepel sambal badjak
bakje spekjes (die je ook bij bijvoorbeeld de zuurkool gebruikt)
1 ui
2 tomaten
1 paprika
eventueel half bakje champignons
1 pot bruine bonen
olie
rijst


Verder heb je nodig


Hapjespan


Bruine bonen met rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip in kleine stukjes snijden en deze vermengen met ketjap, massala, knoflook, peper en sambal. Dit laat je een half tot een uur intrekken. Vervolgens ga je een klein scheutje olie in de wok doen en hierin bak je de spekjes uit. Doe hierbij de kip en bak ze gaar. Daarna de ui erbij even meebakken en daarna de paprika en tomaat. Dit laat je even zacht pruttelen tot dat er alleen nog schilletjes van de tomaat over zijn. Daarna doe je de bruine bonen erdoor tesamen met het nat uit de pot en laat dit even warm worden. Kook intussen de rijst en daarna lekker smullen.

Serveertip

Lekker met een komkommersalade.
Dit is een recept van Gerard van Maurik en stond op de site Eten uit Suriname.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top