Rundertajine met dadels

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gram riblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
zout en peper
3 tomaten
2 el olijfolie
1 tl safraanpoeder
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0.5 liter runderbouillon
sap van een halve citroen
400 gram aardappels
200 gram dadel (gedroogd)
5 takjes verse munt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2511,34 kcal
Koolhydraten 229,57 g
Eiwitten 167,92 g
Vetten 94,62 g
Benodigdheden
tajine of braadpan

Voorbereiding

Snijd de riblappen in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de tomaten in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe.

Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin.
Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingridsaida avatar

Doorsturen

Home Recepten