Rundertajine met dadels
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels
Ingrediënten
750 gram riblappen1 ui
2 teentjes knoflook
zout en peper
3 tomaten
2 el olijfolie
1 tl safraanpoeder
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0.5 liter runderbouillon
sap van een halve citroen
400 gram aardappels
200 gram dadel (gedroogd)
5 takjes verse munt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2511,34 kcal |
Koolhydraten | 229,57 g |
Eiwitten | 167,92 g |
Vetten | 94,62 g |
Benodigdheden
tajine of braadpanVoorbereiding
Snijd de riblappen in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de tomaten in stukken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe.
Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin.
Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.