1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Dadels
  5. Rundertajine met dadels

Rundertajine met dadels

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2004

Ingrediënten


750 gram riblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
zout en peper
3 tomaten
2 el olijfolie
1 tl safraanpoeder
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0.5 liter runderbouillon
sap van een halve citroen
400 gram aardappels
200 gram dadel (gedroogd)
5 takjes verse munt


Verder heb je nodig


Tajine of braadpan


Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de riblappen in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de tomaten in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe.

Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin.
Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top