1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Crevettes a l?Italienne

Crevettes a l?Italienne

Door: sophie1215

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-09-2004

Ingrediënten 4 personen



8 ongekookte niet gepelde gamba?s
4 dunne plakjes gerookt spek of cerrano ham
1 dessertlepel maizena of allesbinder
2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
het sap van een citroen

Voor de salade:
100 gram rucola of roquette
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1 theelepel vloeibare honing
zout en peper


Verder heb je nodig


2 diepe borden
slakom
4 kleine bakjes/schaaltjes


Gamba?s op z?n Italiaans- als een prettige amuse.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


verwijder de kopjes van de gamba?s en verwijder het darmkanaal en het pantser met uitzondering van de staartjes.
Was en droog de rucola

Bereidingswijze

Leg de gamba's in een diep bord en besprenkel ze met wat citroensap en voeg wat versgemalen zwarte peper toe.
Doe de geraspte kaas met de maizena in een diep bord en meng goed.
Schep nu de gamba's voorzichtig door het kaasmengsel en rol er daarna een half plakje spek/ham om. Houd ze apart in de koelkast.
In de slakom, azijn, citroensap, honing en een snufje zout mengen en al kloppen de olie toevoegen en versgemalen peper naar smaak toevoegen.
Gril de gamba's op een grilplaat of droge koekenpan en 3 a 4 minuten op een matig vuur.

Serveertip

Schep de rucola door de vinaigrette en verdeel de sla over 4 bakjes.
Verdeel de gamba's over de bakjes en serveer direct.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top