1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Varkenshaasfilet-rollade

Varkenshaasfilet-rollade

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kilo varkenshaasfiletrollade (ongekruid), 2 teentjes knoflook, 1 thl. kummel(karwijzaad), zout en zwarte peper
evt schijfjes citroen en laurier


Verder heb je nodig


Braadslee


Traditioneel gekruid vlees uit Slovenie (Met citroen en laurier wordt dit Riba genoemd)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Vraag aan de slager of hij een draad om de rollade heen bind, zout en peper naar smaak, kleine keepjes her en der met een scherp mesje in de rollade snijden, 2 teentjes knoflook flinterdun in plakjes snijden. Leg eventueel wat plakjes citroen en laurierblaadjes tussen de draden

Bereidingswijze

Doe in de braadslee een goed 2 1/2 glas water, de rollade wordt alvorens je het in de braadslee legt naar smaak zout en peper, de keepjes worden opgevuld met flinterdunne knoflook plakjes, strooi er wat kummel(karwijzaad) op. Leg dit nu in zijn geheel in de braadslee, kijk ongeveer elk 1/2 uurtje hoeveel water er nog inzit en leng dit aan indien nodig, af en toe met een lepel de warme jus over de rollade heen gieten. Hou de tijd van ongeveer 1 1/2 uur aan , de rollade is klaar als je er met een fonduevork of een ander langwerpig scherp voorwerp (ongeveer in het midden) in prikt en er doorzichtige vocht uit komt.

Serveertip

Lekker met Restan Krompir (gekookte aardappelen gebakken in uien en/of rijst gebakken in uien), met een lekkere tomatensalade met ringetjes rauwe ui (aanmaken met eventueel een lekkere azijn (balsamico)(pompoen)olie een snufje zout en zwarte peper) of een komkommersalade! Als er vlees over is kan het de volgende dag op brood gegeten worden.
EET SMAKELIJK!!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top