Lamsschouder uit de oven met een kaaskorst.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2004

Dit heerlijke gerecht heb ik afgelopen weekend gemaakt. Het komt uit BIG BOOK OF BASICS, maar in plaats van lamsbout heb ik lamsschouder voor gebruikt. Voordeel ook de bijgerechten gaan in de bakblik, waardoor je weinig pannen hoeft af te wassen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg aardappelen (vastkokend), 700 g tomaten, olijfolie, wat takken rozemarijn, zout peper uit de molen, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 1/2 lamsschouder (opgerold en ombonden met touw), 50 g paneermeel en 50 g geraspte parmezaanse kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik

Voorbereiding

Hak de ui en knoflook zeer fijn. Rasp wat schil van de citroen en doe dat bij de knoflook en ui. Pers het sap uit en voeg dit ook toe. Peterselie fijnhakken en toevoegen, wat zout en peper. Voeg er net zoveel olie bij, zodat het een redelijk dik prutje is. Smeer de lamsschouder hiermee in.

Schil de aardappelen en snijd in schijven. Ontschil de tomaat, om het teleggen in heel heet water en snijd in stukken.

Bereidingswijze

Vet de braadslee in en doe hierin de schijven aardappel. Doe hier over heen de stukken tomaat. Leg daarop wat rozemarijn en tenslotte de lamsschouder.

Doe dit in een oven op een temperatuur van 150 graden celsius.

De geraspte kaas bij de paneermeel doen en olijfolie aan toevoegen. Wanneer het vlees 1 1/2 uur in de oven zit kaas mengsel over vlees doen en voor een paar minuten terug leggen. Doe de oven uit en laat het nog even rusten met alliminiumfolie er over heen.

Serveertip

Lekker met een chianti riserva, of een andere volle stevige wijn.

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 30-09-2004

Sorry Ik dacht dat ik Petra had. Bedankt voor het recept Ingrid. Groetjes Micky

stiny26 avatar
stiny26 30-09-2004

Hoi Petra. Bedankt voor de tip. Leuk karweitje voor de winter in het nieuwe huis. Ik neem dit recept ook mee. Lijk me erg lekker. Groetjes Micky. <center><img src="http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040930040930.jpg">

pwiggers avatar
pwiggers 23-09-2004

Hoi Ingrid, dit recept komt bij mijn favorieten. Heel lekker lijkt me dit. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten