1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram spaghetti - 50 gram Parmenzaanse kaas - basis vleessaus : 1 eetlepel olijfolie - 1 grote gesnipperde ui - 1 teentje geplette knoflook - 500 gram gehakt - 2 blikken tomatenstukjes - 80 gram tomatenpuree - 1 1/2 theelepel suiker - 250 ml runderbouillon



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de basis vleessaus : Verhit de olie in een grote koekenpan
Fruit de ui en knoflook al roerend
tot de ui zacht geworden is
Voeg het gehakt toe en bak het al
roerend op matig vuur tot het vlees bruin is
Voeg de niet-uitgelekte tomaten
tomatenpuree, suiker en bouillon toe
en breng het aan de kook
Laat het onder af en toe roeren
25 minuten zonder deksel doorkoken
tot het meeste vocht verdampt is

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beet gaar in een grote pan
met kokend water zonder deksel
Giet de spaghetti af
Breng intussen de basisvleessaus
tegen de kook aan
Schaaf de kaas met een groenteschiller
Verdeel de spaghetti over 4 borden
schep de saus erover en de kaas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top