Magrets de canard aux figues roties

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Eendenborstfilets met gebakken vijgen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

  • 2 eendenborstfilets
  • 10 a 12 vijgen ((AH vijgen met vanille)
  • 1 eetlepel dikke honing
  • 1 eetlepel Xeres azijn
  • 1/2 eetlepel allesbinder
  • scheutje Drambuie
  • zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • ruime koekenpan met antiaanbaklaag
  • Bereidingswijze

  • Bestrooi de filets met versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Bak de eendenborst, - nadat je verticaal inkepingen hebt aangebracht in het vel- , op de vel kant in een in een zeer ruime koekenpan met heel weinig olie gedurende 7 minuten en vervolgens op de andere kant ongeveer 3 minuten. Pak ze dan in in aluminium folie.
  • Schenk het overtollige vet uit de koekenpan en zorg dat er ongeveer 2 eetlepels van de jus overblijft.
  • Bak hierin de vijgen, -bestrooi ze met wat versgemalen peper en zeezout tijdens het bakproces-, aan alle kanten snel en op een niet te hoog vuur tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen.Haal ze uit de pan en houd deze apart.
  • Voeg dan 1 eetlepel honing toe en roer goed.
  • Voeg 1 eetlepel azijn toe en roer goed.
  • Voeg dan de allesbinder toe en roer weer goed en giet vervolgens de Drambuie alroerend erbij en laat dit 2 minuten schuimen en blijf roeren .(het moet schuimend blijven) Leg ondertussen ook de vijgen weer buiten de saus in de koekenpan zodat ze warm blijven.
  • Serveertip

  • Snij de Magret in dunne plakjes, verdeel deze over de borden en schep er wat van de saus over. Drapeer hierbij de gebakken vijgen.
  • Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten