1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Garnalen
  5. Bisque van garnalen

Bisque van garnalen

Door: a143839

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Ingrediënten 4 personen


675 gr kleine tot middelgrote ongepelde garnalen,1.5 el plantaardige olie,1 grote wortel,fijngesneden.
2 uien,gehalveerd en fijngesneden,2 stengels bleekselderij fijn gesneden,2 liter water,paar druppels citroensap
2 el tomatenpuree,1 1bouquet garni,4 el boter,50 gr bloem,3-4 el cognac,1.5 dl sladroom
zout en versgemalen witte peper,gladde peterselie om te garneren




Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen en bewaar de koppen en de schalen voor de bouillon laat de garnalen afkoelen.
Verhit de olie voed de koppen en de schalen toe en bak ze al roerend op hoog vuur totdat ze bruin zijn.
Draai het vuur laag en voeg de groente toe en frituur ze ca 5min tot de uien zacht worden.
Voeg het water,het citroensap,de tomatenpuree en de bouquet garni toe.
Breng het geheel aan de kook,dek de pan af en laat het 25 min pruttelen.
haal het door een zeef.
Smelt op boter matig vuur.Roer de bloem erdoor en bak ze al roerend licht bruin,voed de cognac toe en geleidelijk de helft van de bouillon erdoor.
Roer het geheel glad en voeg daarna de rest en zout peper toe.
Draai het vuur lager,dek de pan af en laar de soep al roerend 5 min door pruttelen
Giet de soep in een schone pan
Voeg de slagroom en naar smaak wat extra citroensap toe.
Roer het grootste deel van de garnalen erdoor en verhit het geheel al roerend.



Serveertip

Serveer het gerecht met de overgebleven garnalen en de peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a143839
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top