1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosterd (zelf mosterd maken naar eigen smaak )

Mosterd (zelf mosterd maken naar eigen smaak )

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Ingrediënten 10 personen


400 gram mosterdzaad
65 gram suiker 1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde kruiden naar smaak
6.1/2 dl blanke azijn


Verder heb je nodig


Keuken machine


Mosterd (zelf mosterd maken naar eigen smaak )
Mosterd (zelf mosterd maken naar eigen smaak )

Zelf mosterd maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermaal het mosterdzaad met eventuweel de gedroogde kruiden (het kan ook zonder )
in een keukenmachine zeer fijn
vermeng er nu de azijn er door
mocht hij iets te dik zijn voeg er dan nog iets azijn aan toe
doe het over in een glazen pot en sluit de pot en bewaar hem ongeveer 1.1/2 maand op een droge donkere plek
na opening is hij 5 tot 7 maanden houdbaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van libsy


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van libsy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top