1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Marmitako

Marmitako

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook
2 groene paprika's, in kleine blokjes
1 el pikant paprikapoeder
1 el fijngehakte peterselie
1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
750 vastkokende aardappels, in blokjes
100 ml sherry (dry)
1 tablet voor visbouillon
4 tonijnsteaks




Stoofschotel met tonijn en paprika

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien 5 min fruiten in olie. Knogflook en parikablokjes toevoegen en 2 min meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erbij en nog 2-3 min. zacht bakken.
Aardappelblokjes erdoor scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water erbij en aan d ekook brengen. Vuur lager draaien en onafgedekt 15 min laten stoven. Af en toe omscheppen. Zout en peper toevoegen.
Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op d epan en nog 5 min. stoven (niet laten koken) tot vis gaar is.

Serveertip

Lekker met groene salade en brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top