1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel-sperziebonencurry

Aardappel-sperziebonencurry

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2004

Ingrediënten 4 personen


* 500 g krielaardappeltjes* 250 g dunne Sperzieboontjes* 15 g Boter* 3 Eetlepels Zonnebloemolie* 2 Kleine ,groene Spaanse Pepertjes* ? Theelepel Komijnzaadjes* ? theelepel geelwortelpoeder* ? Theelepel garam masala* 1 Teentje Knoflook* Zout



Krielaardappeltjes en sperzieboontjes gestoofd ineen aromatisch mengsel van boter en specerijen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Borstel de krieltjes schoon en snijd ze in plakjes.* Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van 2? cm.* Was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.* Verhit de boter en olie in een koekenpan tot ze beginnen te bruisen.* Voeg de hele groene pepertjes met komijnzaadjes ,geelwortelpoeder en garam masala toe.* Pel de knoflook en pers hem boven de pan uit.* Roerbak alles 30 seconden.* Voeg de aardappels met zout naar smaak toe.* Roer tot ze aan alle kanten glimmen en met de specerijen zijn bedekt.* Roer de boontjes erdoor ,leg een deksel op de pan ,temper het vuur tot middelhoog en laat alles 15 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.* Als de aardappeltjes gaar zijn is de curry klaar.

Serveertip

Serveren met rijst of naan (indiaas brood).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top