1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Quiche
  6. Zalm Broccoli Quiche

Zalm Broccoli Quiche

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2004

Ingrediënten 2 personen


4 plakjes bladerdeeg 1 blikje zalm 4 tenen knoflook 100 gram ricotta 3 eieren 500 gram broccoli 6 champignons kruidenpaneermeel oregano peper uit de molen 1 el melk


Verder heb je nodig


2 quichevormpjes van 16 cm


Redelijk snel klaar zelfs na een dag werken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd roosjes van de broccoli (de stronk wordt niet gebruikt maar die lust het konijn wel) Snijd de champignons in vieren. Kook de broccoli en de champignons in een beetje water ongeveer 5 minuten en laat ze uitlekken in een zeef. Verwijder het vel en het graatje van de zalm en vermeng deze met de geperste knoflook en de ricotta. Klop de eieren los met de melk, wat oregano en peper.

Bereidingswijze

Vet de quichevormpjes in met wat olie of boter en bekleed ze met bladerdeeg. Laat de randen iets overhangen. Strooi wat kruidenpaneer over de bodem. Verdeel het zalmmengsel en strijk dit goed uit. Hierop verdeel je de broccoli met champignons. Giet tot slot het geklutste ei erover en sla de bladerdeegrandjes iets terug. Smeer ze met je vinger even licht in met wat ei.
Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Serveertip

Een koel glas witte wijn, een frisse yoghurt-knoflooksaus en een lekkere tomatensalade erbij maken het tot een feestmaal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top