1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pimpelpaars bramenijs

Pimpelpaars bramenijs

Door: molenmeisje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2004

Ingrediënten 4 personen


* 250 ml vers gekookt en gekoeld bramensap * 100 ml slagroom * 200 ml volle melk * 100 gram fijne kristalsuiker * 1 el citroensap * 1 verse eierdooier


Verder heb je nodig


Ijsmachine

Pimpelpaars bramenijs
Pimpelpaars bramenijs

De donkere kleur van het ijs en de pure bramensmaak zijn betoverend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat alle ingredienten goed gekoeld zijn. Meng ze met de garde goed door elkaar.

Bereidingswijze

Giet het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs klaar is. Wil je stevige bolletjes, laat het ijs dan nog een uurtje navriezen in je vriezer.

Serveertip

Serveer als je niet op de lijn hoeft te letten met een toef versgeslagen slagroom en een blaadje munt.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top