1. Home
  2. Recepten
  3. Bavarois
  4. Mini-bavaroise van geitenkaas (amuse)

Mini-bavaroise van geitenkaas (amuse)

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2004

Ingrediënten 6 personen


200 gr. verse. zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
350 gr. (tros-)tomaten
10 cl. slagroom
8 gr. gelatineblaadjes
2 el. olijfolie
1 el. komijnzaadjes
zout, peper
voor de garnering:
enkele sprietjes bieslook,
enkele kleine ruitjes gesneden paprika


Verder heb je nodig


(siliconen) bakvorm met kleine halve bolvormpjes
witte chinese, porseleinen lepels
staafmixer of blender



Leuke amuse!Bron: Femme Actuelle Hors Serie Zomer 2004

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm de slagroom in de magnetron en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Vermeng het gelatinemengsel met de zachte geitenkaas en doe het over in kleine, halve bol vormpjes. Zet deze ca. 2 uur in de koelkast. Snij de tomaten aan de onderkant kruislings in. Hou de tomaten enkele seconden in kokend water, zodat je ze makkelijk kunt schillen. Schil ze en haal de pitjes eruit. Snij ze dan in blokjes en pureer met de olijfolie, zout en peper. Zet dit mengsel koud.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Voor serveren:
Schep wat van de tomatencoulis in een chinese lepel, plaats er een mini-bavaroise in. Zet er een paprika-ruitje en klein stukje bieslook in, en bestrooi met wat komijn. Zet de lepel op een bordje en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top