Gevulde Champignonhoeden.
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-09-2004
Ingrediënten 4 personen
* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika.Benodigdheden
Een oven, een kom en een mixer.Voorbereiding
Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de kruiden fijn. Scheid het ei in dooier en eiwit.Verwarm de oven voor op 180?C.
Bereidingswijze
Verkruimel de fetakaas en meng er de kruiden en de knoflookkaas door.
Roer er de eierdooier door. Klop het eiwit stijf en schep het door het kaasmengsel. Vul de champignonhoeden met dit mengsel en zet ze in een met olie bestreken ovenschaal of op de bestreken bakplaat.
Schuif ze circa 20 minuten in de oven en garneer met reepjes rode paprika.
Serveertip
Wijnadvies:
De feta vraagt om een droge witte wijn: witte Boreaux of witte Bergerac.
Laatste reacties
Hallo Ghislaine, lijkt me heerlijk. Ik heb zelf heel veel recepten van gevulde champignons, maar deze heb ik er graag bij. Bedankt, Petrs
mmmmmmmmmmmmmmmm HEERLIJK! Bedankt!! Liefs Joke.
Mmmmm, klinkt goed. Meegenomen! Liefs, Maria
Hallo Ghislaine. Dat ziet er erg lekker uit, ik neem het mee hoor. Kussiesssssssssssssssssssss
Zo, dat lijkt me toverachtig lekker. Ik tover het naar mijn pagina. Groet Romy.
Ik heb het ook meegenomen. Bedankt van Winnie
Lijkt me erg lekker! Ik heb hem daarom maar meegenomen naar mijn eigen pagina!
Dank je ,lijkt me lekker.Groetjes Carine.
Ik neem hem mee,alvast bedankt. m.v.g.