1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde Champignonhoeden.

Gevulde Champignonhoeden.

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2004

Ingrediënten 4 personen


* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika.


Verder heb je nodig


Een oven, een kom en een mixer.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de kruiden fijn. Scheid het ei in dooier en eiwit.Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Verkruimel de fetakaas en meng er de kruiden en de knoflookkaas door.
Roer er de eierdooier door. Klop het eiwit stijf en schep het door het kaasmengsel. Vul de champignonhoeden met dit mengsel en zet ze in een met olie bestreken ovenschaal of op de bestreken bakplaat.
Schuif ze circa 20 minuten in de oven en garneer met reepjes rode paprika.

Serveertip

Wijnadvies:
De feta vraagt om een droge witte wijn: witte Boreaux of witte Bergerac.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top