Siciliaanse Tonijn-tonno alla siciliana
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-09-2004
Heerlijk gemarineerde tonijnsteaks op een bedje van venkel en rode uien.
Dit kan ook heel goed op de BBQ gemaakt worden. Dat wordt smullen!!!
Ingrediënten 4 personen
- Voor de marinade:
- 1,25 dl extra vergine olijfolie
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 rode Spaanse pepers, van zaad en zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
- sap en geraspte schil van 2 citroenen
- 4 el verse bladpeterselie, fijngesneden
- versgemalen zwarte peper en zout
- 4 tonijnsteaks van ca. 150 gram
- 2 venkelknollen, in de lengte in dikke plakken gesneden
- 2 rode uien, in schijven
- 2 el vergine olijfolie
En verder nog:
Benodigdheden
mengkom, snijplank, mes, grillpanVoorbereiding
- Doe alle ingredienten voor de marinade bij elkaar in een kom en meng dit goed door elkaar
- Leg de tonijnsteaks in een ruime schaal en bedek ze aan beide zijden met eetlepels marinade
- Dek de schaal af en laat hem 30 minuten staan
- Bewaar de rest van de marinade
Bereidingswijze
- Zet de grillpan op het vuur
- Doe de venkel met de uien in een kom, voeg de olie toe en roer goed door elkaar zodat alles met olie bedekt is
- Doe dit mengsel in de grillpan en laat het 5 minuten bakken tot het begint te kleuren
- Verwarm het over 4 verwarmde borden (borden beetje vochtig maken en in de magnetron kort verwarmen)
- Besprenkel met de apart gehouden marinade en houd het warm
- Leg daarna de tonijnsteaks in de grillpan en grill 4 tot 5 minuten (een keer omdraaien) tot ze stevig aanvoelen maar van binnen nog een beetje rose zijn.
- Leg de tonijn op de venkel en rode uien
- Serveer direct!
Serveertip
Serveer er lekker knapperig brood en een knapperige salade bij. En vergeet dat glaasje witte wijn niet!!
Laatste reacties
Dit lijkt me erg lekker. Ik neem het mee. Groetjes Inge