Pittige kip met knapperige tauge

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

lekker en makkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen


400 gr kipfilet, 3 uien, 2 el olijolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje
drinkbouillon(tuinkruiden)
2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1 el
sambal, 4 el pindakaas,
300 gr tauge

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

beetje snij werk

Bereidingswijze

kip in blokjes, uien snipperen, olijfolie verhitten en kip erbij doen, kip
goudbruin eruit halen en
dan in bakvet uien aanfruiten, knoflook hierin uitpersen en bouillon
toevoegen en azijn, ketjap en
ketchup en goed roeren.
Voeg ook de basterdsuiker,sambal en pindakaas toe en roer tot een saus.
Voeg als laaste de kipblokjes toe en warm deze weer op zodat de groente
knapperig blijft.
.

Serveertip

Lekker met gekookte rijs, atjar en kroepoek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

knuit avatar
knuit

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten