Chocolade ? Cheesecake uit de oven Toppertje!

  • Frans, Banket
  • 0-10 min.
  • Chocolade ? Cheesecake uit de oven Toppertje!

    Chocolade ? Cheesecake uit de oven Toppertje!

    Chocolade ? Cheesecake uit de oven Toppertje!

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
  • 275 gr pure chocolade, in stukjes
  • 600 gr roomkaas op kamertemperatuur(bijvoorbeeld Monchou)
  • 200 gr suiker
  • 2 tl vanille-essence
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 175 ml zure room
  • 1 el cacaopoeder
  • VOOR DE BODEM
  • 200 gr chocoladebiscuittjes verkruimeld
  • 75 gr gesmolten boter
  • ? tl kaneelpoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Vet springvorm van 23 cm doorsnee licht in.
  • Vermeng voor de bodem de kruimels boter en kaneelpoeder. Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Smelt de chocolade en zet deze apart.
  • Klop de roomkaas glad en kop de suiker en vanille-essence erdoor. Voeg de eieren een voor een toe,
  • Roer een papje van zure room en de cacaopoeder. Roer dit door het room kaasmengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor,
  • Giet de vulling op de bodem. Bak de taart 1 uur. Laat hem afkoelen in de vorm, verwijder de rand en schuif de taart op een mooie schaal en dien op.

    Koud opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten