Een Pompoen wortel bouillon die ik zo snel mogelijk maak

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2004

Pompoen trekt mij niet aan.(SORRY) (ja in de tuin als decoratie). Met monumentendag kwam ik in Weesp in de molen om broodmeel te halen en waar ze met pompoenen en pompoensoep stonden. Toch even proeven.. En ik vond de smaak verschrikkelijk lekker. (Sorry niet verwacht) vandaar dit recept!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de wortels schoon en snijd alles tot op 1 wortel na in kleine blokjes. Snijd
het pompoenvruchtvlees eveneens in blokjes. Verhit de boter in een grote
koekenpan en bak de pompoen en wortelblokjes erin. Giet de groentebouillon
en melk erbij en laat het geheel op klein vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de
soep met de staafmixer. Giet de appelsap erbij en laat de soep kort koken.
Pureer de soep nog een keer en breng ze met zout en peper op smaak. Snijd het
toastbrood in kleine blokjes. Verhit twee el olijfolie in een pan en bak de brood-
blokjes knapperig. Rasp de laatste wortel grof. Geef de soep op borden. Geef een
lepel creme fraiche en broodblokjes in de soep en bestrooi deze met wortelraspen

Serveertip

U kunt de soep al een dag van tevoren bereiden. Voor het serveren alleen verhitten en met de creme fraiche, de broodblokjes en de wortelraspen versieren. Smaakt ook heerlijk met stukjes gerookte forel!

Laatste reacties

salzburg avatar
salzburg 14-10-2009

Heb al veel varianten met pompoen soep geprobeerd, deze is nieuw voor mij. Ben ook erg benieuwd hoe de forel tot z``n recht komt. Bedankt, groetjes Anna

deonart avatar
deonart 14-10-2009

Pompoen ("pampoen") is in Za stapel-voedsel en word wel een paar keer in een week gegeten. In stoofpotten als kerrie of als groenten bijgerecht. Ook in combinatie met bataat ("sweet potatoes") en niet vergeten dat courgette ook eigenlijk een soort bataat is. Kan jij ook op deze manier van koken als bataat toepassen. Is wel minder zoet /en romig en meer vocht absorberend en heeft daardoor een korter kooktijd nodig. Echte bataat kan jij ook criminaliseren door het te bakken. En pompoen soep kennen we niet in Zuid-Afrika, is wel Amerikaans denk ik. Maar jou receptje macht er wel wezen Marianne, zal het een keer maken. (vind wel jammer dat het zo duur is om te kopen in NL. en ik kan het alleen in mijn toko kopen en is niet altijd beschikbaar)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten