Tarte flambee

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2004

    De regionale keuken van de Elzas is internationaal bekend. Wie kent er niet de Choucroute (zuurkool)? En ook de wijnen zijn een aanrader. Riesling, Pinot Noir en Gewurztraminer zijn er een paar van. Deze keer heb ik voor je een heerlijk recept van een 'Tarte Flambee' ook wel genoemd 'Flamkuche. Deze hartige taart is een traditioneel gerecht uit de Elzas, vaak wordt deze taart op een houten plank geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid (of 400 gram korstdeeg)
  • 40 gram boter
  • 500 gram uien, in dunne ringen
  • 100 gram mager ontbijtspek, in reepjes
  • 3 eieren
  • 2? dl slagroom
  • 100 gram verse roomkaas
  • zout en peper
  • bieslook


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de plakjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een cirkel van circa 30 cm doorsnede en bekleedt hiermee een taartvorm van 24-26 cm doorsnede. Prik de deegbodem regelmatig in met een vork en zet hem tot gebruik in de koelkast. Verhit voor de vulling 30 gram boter en laat hierin de uien in gesloten pan 30 minuten zacht sudderen maar niet bruin kleuren. Verdeel ze over de deegbodem. Bak de reepjes spek in 10 gram boter krokant in 5-8 minuten. Strooi het spek over de uien. Klop de eieren los met de slagroom, roomkaas en wat zout en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart in 30 tot 40 minuten lichtbruin en krokant in het midden van een op 220?C voorverwarmde oven. Schakel de oven na 20 minuten terug naar 180?C. Bestrooi voor het serveren met geknipte bieslook.

Serveertip

Serveer er een groene salade bij en een heerlijke droge witte wijn.

Laatste reacties

femketenbarge avatar
femketenbarge 01-12-2007

Gerecht lijkt me heerlijk. neem hem garag van je mee. Groetjes Femke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten